Vrijdag, 24 juni 2016

Warmte en geborgenheid

Niet alleen jullie leventje staat op zijn kop, ook voor je baby vindt er een grote verandering plaats. Zat je baby tot voor kort nog heerlijk geborgen in je buik, nu ligt je kindje met kleertjes aan in een wiegje, gaat het van hand tot hand door de kamer en ontmoet het plots allerlei nieuwe gezichten. Zou je hier zelf geen enge dromen van krijgen...?!

Baby's hebben ontzettend veel behoefte aan geborgenheid. Deze wordt hen op wonderbaarlijke wijze al die tijd in de buik geboden. Een heerlijk vertrouwde omgeving, lekker warm en rustig. Daarom vinden zij het vaak heerlijk om dichtbij je te liggen, je ademhaling te horen en je hartslag te voelen. Maar dit kan geen hele dagen lang. Jij en 'de rest van je leven' zijn er ook nog!


Onze slaapzakjes zij speciaal daarop ontworpen; om die rust en geborgenheid toch te kunnen bieden, zonder dat je er zelf voortdurend bij moet zijn. Baby's herkennen in onze slaapzakjes die vertrouwde warmte en geborgenheid. Dit gevoel van herkenning en geborgenheid stelt ze gerust. 

 

Noa wilde alsmaar bij me zijn. Urenlang liep ik met haar rond in de draagzak. Ik was bang om haar in bed te leggen, uit angst dat ze zou gaan huilen. Ik werd daar zelf zó nerveus van. Achteraf heb ik het echt verkeerd aangepakt. Baby's moeten juist wakker in bed gelegd worden; ze gaan vaak huilen als ze oververmoeid of overprikkeld zijn! | Chantal, 29 jaar, mama van Noa

Sandra van Puckababy: Tijdens de allereerste fotosessie met de Puckababy Piep wist de hele foto crew niet wat ze zagen. Het 'model' was tijdens het wachten erg huilerig en moest op een bepaald moment ook in de spotlights. Het 'Pukkezakje' ging aan en terwijl de rits dicht ging zagen ze de baby zich compleet ontspannen. Zo mooi om te zien. Van ouders horen we ook vaak dat hun kindje zelfs begint te lachen wanneer de rits dicht gaat; voor de kleintjes is dat dan een moment van herkenning en vertrouwen; "hè lekker, ik mag weer slapen"....!