Maandag, 27 juni 2016

Slapen en geborgenheid

Baby's kunnen heel zoet en slaperig zijn, of juist heel wakker en onrustig. Vooral bij onrustige baby's is het raadzaam om een goed ritme aan te houden. Onrustige baby's kenmerken zich door huilen, onrustig slapen, snel weer wakker worden en erg beweeglijk te zijn. Ook darmkrampjes kunnen er de eerste weken bij horen. Verloopt het slapen bij jouw baby ook wat moeizamer? Weet dan dat jullie niet de enigen zijn!

Het lijkt alsof het bij anderen allemaal heel gemakkelijk gaat, maar dat is lang niet altijd zo! Voor de meeste ouders is slaap toch wel echt een lastig vraagstuk hoor.

En wees eerlijk; onze maatschappij en wij zelf zijn onbewust zó druk, wij krijgen zóveel prikkels te verwerken. Voor ons zelf is het vaak al lastig. Laat staan voor jouw pasgeboren kindje. Die moet zich hier ook nog een eigen weg in vinden.

Het kan zijn dat je kindje wat moeite heeft om al die prikkels te verwerken. (Nogmaals dit is niets vreemds!). Dit uit zich dan in moeilijk in slaap kunnen komen of in de ongecontroleerde schrikbewegingen, Moro-reflexen genoemd.

Door deze schrikreflexen kan je baby uit slaap schrikken of zichzelf uit slaap slaan. Je baby is dan wakker, maar eigenlijk nog lang niet uitgerust. Met alle ontevredenheid van dien... De signalen van slaap en honger worden dan steeds vager en voor jou wordt het moeilijk om juist te reageren.

Het Puckababy slaapzakje Piep biedt dan uitkomst. Het zit als een lekker veilig coconnetje om je baby heen. Het biedt begrenzing tegen de ongecontroleerde bewegingen, maar laat ook nog ruimte voor een gezonde ontwikkeling van het lijfje. Het is niet warm en zó eenvoudig in het gebruik dat iedereen het kan! Met de Puckababy Piep slaapt je baby langer door, is er voldoende diepe slaap en wordt het uitgerust weer wakker.

Liz was een hele onrustige baby. Ze lag maar te draaien, kronkelen, met haar armpjes door de lucht te maaien en was duidelijk niet in haar element. Op advies van een vriendin hebben wij het Puckababy slaapzakje aangeschaft. Het zag er even vreemd uit voor ons, maar wat een uitvinding! Liz kwam helemaal tot rust, ontspande zich en sliep direct een nacht door. Dank Puckababy! | Daan, 29 jaar, papa van dochter Liz