Maandag, 27 juni 2016

Huilen

Huilen is normaal voor baby's. Probeer vanaf 'dag 1' direct de associatie met 'verdriet' los te laten. Huilen is de enige manier waarop baby's kunnen communiceren, het is de enige taal die ze spreken. Probeer aandachtig naar je baby te kijken. Wat speelt zich momenteel in de omgeving van je baby af? Is het al gevoed en verschoond? Is het wat veel geweest allemaal? Kan het tijd zijn voor een dutje? Probeer dingen uit te sluiten.

Volg ook je moederinstinct; wanneer het huilen toch voort duurt en je het idee hebt dat er mogelijk meer aan de hand is, neem dan contact op met je huisarts, verloskundige of consultatiebureau arts. Zij helpen je dan verder of stellen je gerust.

Maar nogmaals, probeer huilen te voorkomen door je kindje op tijd in bed te leggen. Wacht niet tot het kindje gaat huilen van slaap of al helemaal overstuur in bed wordt gelegd.

Maak van je baby niet direct een huilbaby. Sommige kindjes hebben het nodig om eventjes te huilen voordat ze in slaap vallen; dit is ook een manier van verwerking. Laat het echter niet zover komen dat ze overstuur raken.